Terug naar de homepage een paar vrienden in de tuin

Het ontstaan van het Van Meegeren Genootschap

Op 9 mei 2001 zaten een paar vrienden in de tuin een glas wijn te drinken. Dat zij bewonderaars van de kunstschilder Van Meegeren waren, is toeval. Dat zij in het onderwijs werkten, is veel belangrijker.
Tijdens hun gesprek ontstond het idee om voor leerlingen en studenten een nieuwe bron van betrouwbare informatie aan te bieden. Juist nu er zoveel slordige en zelfs onjuiste info op het Internet wordt aangeboden, is het belangrijk dat jongeren kunnen beschikken over kennis die ze kunnen vetrouwen. Het besluit viel om een site te maken met artikelen die wetenschappelijk of populair-wetenschappelijk waren en die een verrassende inhoud hadden; algemeen bekende verhalen kun je ook in een encyclopedie opzoeken. Om die website te onderhouden werd een vereniging opgericht die de mannen, gedachtig aan hun gemeenschappelijke interesse, het Van Meegeren Genootschap noemden.
Binnen een maand stonden de eerste artikelen op de site. Er vormde zich een groep enthousiaste medewerkers met zeer verschillende gebieden van kennis zoals wiskunde, hoogspanningstechniek en scheikunde, geschiedenis en neerlandistiek, omfaloscopie en biolologie. De webpagina's vulden zich gestaag. In 2005 werd de groei opeens versneld en verdubbelde het aantal artikelen zich bijna. Het bestuur en de normering werden beter geregeld.
Ook in de toekomst zal het VMG ernaar streven, belangwekkende en originele en vooral betrouwbare artikelen ter beschikking te stellen voor leerlingen en studenten.


---einde(12-05-2011)---

Terug naar de homepage